Klic
v sili

Anže Opara, dr.med., spec. družinske medicine

Zdravstveno osebje Telefon: Naročanje
Selma Hodžić, sr. med. sestra 03/56-24-113 DOPOLDAN: 7:30 - 12:30
POPOLDAN12:30 - 17:30
spl.amb.opara@zd-trbovlje.si
ORDINACIJSKI ČAS Dopoldne Popoldne
Ponedeljek - 12:00 - 19:00
Torek 07:00 - 14:00 -
Sreda - 12:00 - 19:00
Četrtek 07:00 - 14:00 -
Petek 07:00 - 14:00 -

OPOMBE:


ponedeljek 14.9.: NE DELA
torek 15.9.: popoldne
sreda 16.9.: dopoldne
četrtek 17.8.:dopoldne
petek 18.9.:NE DELA

 
V PRIMERU ŽIVLJENJSKE OGROŽENOSTI POKLIČITE 112.

 

Čas, ko se moramo naučiti živeti z virusom SARS CoV-2, zahteva prilagoditve, da kar najbolje pred morebitno okužbo zaščitimo bolnike in zdravstvene delavce.

  • Za pregled v vseh ambulanti družinske medicine se je potrebno predhodno najaviti, oz. NAROČITI. Svoj prihod v ZD je potrebno najaviti po telefonu, elektronski pošti ali preko mobilne aplikacije. Edino izjemo predstavlja življenjska ogroženost. Zato prosimo, da v vseh življenjsko ogrožujočih stanjih na terenu pokličete 112.
  • Med pogovorom z vami bomo ocenili, ali lahko morebiti vašo zdravstveno težavo rešimo na daljavo brez vašega prihoda v ZD. V primeru, da bomo ocenili, da je potreben zdravniški pregled, vam bomo glede na stopnjo nujnosti določili termin za pregled pri zdravniku. Na naročen termin pridite točno. Prosimo, da ne prihajate več kot 10 min pred predvidenim terminom. Ker je potrebno v čakalnicah zagotoviti vsaj 2 m razdalje med pacienti, boste lahko v ZD vstopili šele 10 min pred naročenim terminom.
  • Prosimo, da imate s seboj zaščitno masko, roke si boste razkužili pred vstopom v ZD in še enkrat ob prihodu v vašo ambulanto. Na vhodu v ZD vas bo sprejela triažna medicinska sestra, ki bo ponovno preverila vašo morebitno okužbo s koronavirusom. Obenem bo preverila, če ste naročeni na pregled k zdravniku ali v kako drugo enoto ZDT.
  • Še vedno deluje akutna ambulanta družinske medicine, v katero bomo sprejemali akutno obolele paciente, vendar je potrebno tudi v to ambulanto prej poklicati po telefonu in se za pregled najaviti. Pacienti lahko v primeru pojava akutnega stanja pokličete v svojo ambulanto ali ambulanto za funkcionalno diagnostiko in terapije na številko 03 56 24 119. V dogovoru z vami bomo ocenili, ali pregled potrebujete in ali boste glede na stanje in razpoložljive termine pregledani v AA ali matični ambulanti, lahko pa bomo težavo rešili tudi kako drugače.
  • Vsi pacienti, ki imate povišano telesno temperaturo ali kažete znake respiratornega infekta (izcedek iz nosu, kašljanje, težko dihanje) OBVEZNO POKLIČITE svojega osebnega zdravnika ali telefonsko številko centrale zdravstvenega doma, da vam podamo nadaljnja navodila glede vaše obravnave v COVID-19 ambulanti (kontejnerju). Prosimo, da ne prihajate pred stavbo ZDT.