Klic
v sili

KAJ JE AKUTNA AMBULANTA?


Spoštovani pacienti!
 
Z mesecem oktobrom v ambulantah splošne in družinske medicine uvajamo akutno ambulanto, ki je namenjena akutno obolelim pacientom, ki na dan obiska niso naročeni pri svojem izbranem zdravniku. Vsaka ambulanta splošne in družinske medicine bo približno 3x mesečno sprejemala akutno bolne paciente, ostale dni pa v večini izključno naročene paciente.
 
Svetujemo vam, da se za vsak obisk pri svojem izbranem zdravniku naročite, bodisi preko telefona, e – pošte ali spletne aplikacije za naročanje, v nasprotnem primeru obisk pri izbranem zdravniku verjetno ne bo možen, boste pa obravnavani v akutni ambulanti.
 
Akutno ambulanto uvajamo z namenom boljše in bolj varne obravnave pacientov, saj si bo zdravstveni tim v ambulanti splošne in družinske medicine na ta način lažje organiziral delo, posledično se vam bo zdravnik lahko posvetil bolj temeljito. Ker bodo nenaročeni pacienti obravnavani v akutni ambulanti, se bo posledično tudi precej skrajšal čas čakalnih dni za obisk pri izbranem osebnem zdravniku.
 
Ordinacijski čas akutne ambulante je od 8:00 – 16:00 od ponedeljka do četrtka, ter ob petkih od 7:00 – 15:00.
 
Akutna ambulanta NI NAMENJENA predpisovanju receptov za kronično terapijo, rednih napotnic in drugim administrativnim opravilom, ampak izključno obravnavi akutno obolelih pacientov.