Klic
v sili

Postopno odpiranje ambulant v ZD Trbovlje


Postopno odpiranje ambulant v ZD Trbovlje


12. 3. 2020 smo zaradi razglašene epidemije COVID-19 začasno ustavili delo z osebno prisotnostjo pacientov v ambulantah Zdravstvenega doma Trbovlje.
4. 5. 2020 v Zdravstvenem domu Trbovlje postopno odpiramo ambulante družinske medicine, ambulante otroško šolskega dispanzerja, zobne ambulante za otroke in odrasle, specialistične ambulante in CPZOPD.

Z dnem 18.5.2020 bo urgentna ambulanta locirana ponovno v Urgentnem centru pri Splošni bolnišnici Trbovlje.
Čas, ko se moramo naučiti živeti z virusom SARS CoV-2, zahteva prilagoditve, da kar najbolje pred morebitno okužbo zaščitimo paciente in zdravstvene delavce.
Režim dela in naročanja v ZD Trbovlje
Za pregled v vseh ambulantah se je potrebno predhodno najaviti, oz. NAROČITI. Noben nenaročen pacient ne bo mogel vstopiti v ZD Trbovlje. Edino izjemo predstavlja življenjska ogroženost pacienta.
Zato prosimo, da v vseh življenjsko ogrožujočih stanjih na terenu pokličete 112. Za vsa druga stanja je potrebno svoj prihod v ZD najaviti po telefonu, mailu ali preko mobilne aplikacije. To velja tudi za preglede v dežurni službi (03 56 52 605), če ne gre za življenjsko ogroženost. Kot rečeno, je potrebno v takih primerih poklicati 112.
Vsi pacienti, ki imate povišano telesno temperaturo ali kažete znake respiratornega infekta (izcedek iz nosu, kašljanje, težko dihanje) OBVEZNO POKLIČITE svojega osebnega zdravnika ali telefonsko številko centrale zdravstvenega doma, da vam podamo nadaljnja navodila glede vaše obravnave v COVID-19 ambulanti (kontejnerju). Prosimo, da ne prihajate pred stavbo ZDT.
Vsak pacient, ki želi priti do svojega izbranega osebnega zdravnika ali pediatra, mora pred tem obvezno poklicati v ambulanto, poslati elektronsko sporočilo ali se naročiti preko mobilne aplikacije. V dogovoru z vami bomo ocenili, ali lahko morebiti vašo zdravstveno težavo rešimo na daljavo brez vašega prihoda v ZD. V primeru, da bomo ocenili, da je potreben zdravniški pregled, vam bomo glede na stopnjo nujnosti določili termin, kdaj pridite na pregled k zdravniku.
Vse specialistične ambulante bodo svoje paciente, ki bi morali biti pregledani v času epidemije, obvestili, kdaj bodo prišli na vrsto za pregled. Za nove preglede se lahko naročite.
Na naročen termin pridite točno!
Prosimo, da ne prihajate več kot 10 min pred predvidenim terminom. Ker je potrebno v čakalnicah zagotoviti vsaj 2 m razdalje med pacienti, boste lahko v ZD vstopili šele 10 min pred naročenim terminom. Prosimo, da imate s seboj zaščitno masko, roke si boste razkužili pred vstopom v ZD in še enkrat ob prihodu v vašo ambulanto. Na vhodu v ZD vas bo  sprejela triažna medicinska sestra, ki bo ponovno preverila vašo morebitno okužbo s koronavirusom. Obenem bo preverila, če ste naročeni na pregled k zdravniku ali v kako drugo enoto ZDT. V primeru vročine ali simptomov respiratornega infekta v stavbo ZD ne boste mogli vstopiti. Dogovorili se bomo za pregled v ambulanti COVID-19 (kontejner).
 
 
Tudi za obravnavo v akutni ambulanti potreben predhoden klic!
Še vedno deluje akutna ambulanta družinske medicine, v katero bomo sprejemali akutno obolele paciente, ki ne kažejo znakov respiratornega infekta (povišana telesna temperatura, izcedek iz nosu, kašljanje, težko dihanje), vendar je potrebno tudi v to ambulanto prej poklicati po telefonu in se za pregled najaviti. Pacienti lahko v primeru pojava akutnega stanja pokličete v svojo ambulanto ali ambulanto za funkcionalno diagnostiko in terapije na številko 03 56 24 119. V dogovoru z vami bomo ocenili, ali pregled potrebujete in ali boste glede na stanje in razpoložljive termine pregledani v AA ali matični ambulanti, lahko pa bomo težavo rešili tudi kako drugače.
Za življenjsko ogrožene paciente bo še vedno poskrbela ekipa nujne medicinske pomoči 24 h na dan vse dni v letu.