Na prvo stran
Neodložljiva zdravstvena stanja: 03 56 24 242
03 56 24 100

Ustna higieničarka

Ustna higieničarka Jasna Štrbac

Telefonska št: 040 545 378
Epošta: ustna.higienicarka@zd-trbovlje.si


Obiski pri ustni higieničarki – Najboljša naložba v zdravje vaših ust


Redni obiski pri ustnem higieniku – najboljša naložba v zdravje vaših zob! Ustni higienik je oseba, ki vas bo naučila pravilne ustne higiene in je poleg vas ter zobozdravnika pomemben člen za zdravje vaših zob. Ustni higienik opravlja pravilno in temeljito čiščenje ustne votline s poudarkom na preprečevanju parodontalnih bolezni.

Zobne obloge so bele barve in vidne s prostim očesom, čutimo jih lahko z jezikom saj dajejo občutek „kosmatih zob“. Lepijo se na sprednje, zadnje in stranske površine zob in prav tako pod dlesnijo. Sestavljene so iz mnogih bakteriji in nekatere izmed njih povzročajo parodontalne bolezni in karies. Ni nujno da iz njih nastane zobni kamen,da postanejo škodljive. Po odstranitvi zobnega kamna so zobje mnogo bolj gladki, kar olajša čiščenje in otežuje nabiranje novih oblog. K dobri ustni higieni sodijo redni pregledi in odstranjevanje zobnih oblog pri ustni higieničarki. Redno profesionalno odstranjevanje zobnih oblog je daleč najboljša investicija v zdravje ustne votline.

V kolikor zobnih oblog ne odstranjujemo redno, jih nastaja vedno več. Z uspešnim odstranjevanjem oblog z zobnih površin preprečimo nastajanje zobne gnilobe, z odstranitvijo oblog ob dlesni pa preprečujemo vnetje obzobnih tkiv. Res je, da obisk pri ustni higieničarki ni brezplačen, vendar se naložba izplača.


Katere storitve izvaja ustna higieničarka v ZD Trbovlje?

Ustna higieničarka v ZD Trbovlje opravlja naslednje storitve:

- Čiščenje zobnega kamna,
- poliranje zobnih lokov,
- peskanje zob,
- zdravljenje parodontalnega vnetja,
- vzdrževalno zdravljenje,
- meritve obzobnih žepkov,
- premaz proti skelenju,
- stabilizacija majavih sekalcev,
- beljenje zob

Ambulanta deluje ob ponedeljkih od 7h-11h in ob sredah od 14h-19h, možno pa se je naročiti tudi na drug termin po dogovoru.

Naročanje je možno vsak delovni dan od 8h-14h na telefon 040 545 378 ali po e-pošti ustna.higienicarka@zd-trbovlje.si

Poleg storitev ustne higieničarke v ZD Trbovlje ponujamo tudi druge samoplačniške storitve! Poleg rednih obiskov ustne higieničarke, so za zdravje vaših zob nujni tudi redni obiski izbranega zobozdravnika!

Za več informacij nas pokličite na 03 56 24 100, nam pišite na mail zd.trbovlje@zdtrbovlje.si ali obiščite naš Facebook profil.