Na prvo stran
Neodložljiva zdravstvena stanja: 03 56 24 242
03 56 24 100

Otroško - šolske zobne ambulante

Otroško-šolska zobna ambulanta Lara Dečman, dr. dent. med.
Katja Frol, zdr. tehnik

Telefonska št: 03 56 24 163
Epošta: zobna.amb.decman@zd-trbovlje.si

Ordinacijski čas
Otroško-šolska zobna ambulanta Jovanka Cvijanović, dr. dent. med.
Jerneja Lipovšek, zobozdravstvena asistentka

Telefonska št: 03 56 24 162
Epošta: zobna.amb.cvijanovic@zd-trbovlje.si

Ordinacijski čas
Otroško-šolska zobna ambulanta Sanja Ščepanović, dr. dent. med.
Mirela Okić, tehnik zdr. nege

Telefonska št: 03 56 24 165
Epošta: zobna.amb.scepanovic@zd-trbovlje.si

Ordinacijski čas


Redni obiski zobozdravnika v otroštvu so naložba za zdravje zob v odrasli dobi!


V zobnih ambulantah za otroke in mladostnike v ZD Trbovlje skrbimo za preventivno in kurativno zdravje zob otrok in mladostnikov do končane srednje šole oziroma do dopolnjenega 19. leta starosti. Po dopolnjenem 19. letu se pacienti lahko opredelijo v zobozdravstvenih ambulantah za odrasle

Izvajamo sistematske in preventivne preglede predšolskih otrok šolarjev in mladine ter po potrebi sanacijo zobovja in preventivne posege za izboljšane zdravja zob. Po potrebi napotimo paciente tudi na zdravljenje v našo ortodontsko ambulanto.

Velik poudarek dajemo vzgoji za ustno zdravje (predavanja za bodoče starše, za starše otrok v vrtcih ter za učence v osnovnih in srednjih šolah). Obiskujemo tudi otroke v vrtcih in šolah, jih učimo pravilnega čiščenja zob in pomena dobre higiene in zdrave prehrane za naše zobe. Preventivna sestra izvaja kontrolo čistoče zob otrok nižjih razredov ki so vključeni v nacionalno akcijo Čisti zobje ob zdravi prehrani.

POZOR, NOVO V 2019 – izdelava ščitnikov za športnike, primerne tudi za otroke! Za več informacij povprašajte v vaši zobni ambulanti, ali na številki 03 56 24 100.

Usmerjeni k pacientom

V ZD Trbovlje dajemo velik pomen strokovnosti in osebnemu razvoju zobozdravnikov in drugega zdravstvenega osebja, zato se naši zobozdravniki in asistentke nenehno usposabljajo tako na svojem, strokovnem področju, kot tudi na drugih področjih, ki so pomembna za uspešno delo (npr. komunikacija).

Poglejte si več razlogov, zakaj je ZD Trbovlje med najboljšimi!

Poglejte si pravila in osnovne podatke glede izbire osebnega zobozdravnika!

Za več informacij nas pokličite na 03 56 24 100, nam pišite na mail info@zd-trbovlje.si ali obiščite naš Facebook profil.